IJsselmeeroversteek

IJsselmeeroversteek Stavoren Medemblik

Voor vele zwemmers is dit de uitdaging van Nederland. Een zwemtocht van 22 kilometer over het IJsselmeer. De start is in het Friese Stavoren en de finish voor café Brakeboer in Medemblik. Wanneer de omstandigheden minder zijn kan het ook zijn dat ik adviseer de tocht in omgekeerde richting te zwemmen.

Van half juni tot half september kun je de oversteek wagen. De watertemperatuur en windkracht is van te voren niet te voorspellen. Daarom vraag ik je naast je voorkeursdatum ook een back up datum door te geven.

De individuele oversteek.

Om solo het IJsselmeer over te zwemmen, moet je zwemsnelheid minimaal 3 km per uur zijn. Daarnaast is in het begeleidingsprogramma een zwemtraining van 3 uur in het zwembad opgenomen en een zwemtest in het open water. Ook is een sportkeuring met hartfilmpje verplicht.

De estafette oversteek.

Je kunt kiezen voor een ploeg tussen de 2 en 6 personen. Wanneer je met 2, 3 of 4 zwemmers bent zwemt iedereen beurteling een uur. Voor de ploegen met 5 of 6 personen is de tijdsduur telkens 45 minuten. Wanneer je in estafette zwemt dan maakt de snelheid minder uit, maar een gemiddelde snelheid van het team van 3 km per uur is wel aan te raden. Voor de estafette is een zwemtest in het open water opgenomen in het begeleidingsprogramma.

De begeleiding tijdens de oversteek.

Je wordt begeleidt door een ervaren schipper, die de oversteek al meermalen heeft begeleidt. Dit zijn zeilboten met een kajuit. Binnen kun je je spullen droog wegzetten. En de estafetteploegen kunnen hier tussendoor omkleden en warm worden. Daarnaast gaat Karin van zwemcoaching Breda mee als begeleider tijdens de oversteek.

Inschrijven voor de oversteek.

We starten met een kennismakingsgesprek. Hierin gaan we samen bekijken of er een match is en we samen gaan werken naar jouw/jullie onvergetelijke ervaring. Daarna plannen we een intake waar we een trainingsplan samenstellen.

De kosten.

De kosten voor de oversteek zijn € 575,-. Dit bedrag is uitgesplitst in de volgende kostenposten

  • Kosten voor de zeilboot inclusief de schipper
  • Brandstof voor de boot
  • Kosten voor de begeleiding door Zwemcoaching Breda inclusief reiskosten tijdens oversteek
  • Kosten voor het trainingsplan en de zwemtest(en).

Extra kosten.

Zelf dien je rekening te houden met de volgende kosten.

  • Vervoerskosten van en naar Medemblik
  • Voeding voor onderweg

Meer informatie.

Stuur dan een mail met je vragen. Ik neem dan binnen 2 werkdagen contact met je op.

× Hoe kan ik je helpen?