Nationale IJszwemdag 2021

Nadat de IJszwemdag in 2020 werd afgelast kon deze editie gelukkig wel doorgaan.
En zo stonden er zondag 31 oktober 2021 ruim 60 enthousiaste ijszwemmers op P3 van de Galderse meren.
Vele ervaren ijszwemmers en bikkel zwemmers. Maar ook veel nieuwe gezichten die een eerste keer in het koude water wilden proberen.

Met een watertemperatuur van 11,8 graden was het nog niet echt ijszwemmen. Want dat begint pas bij temperaturen onder de 5 graden. Maar voor voor mensen die een zwembad van 24 – 26 graden gewend zijn was het toch aardig fris.

De ervaren ijszwemmers namen elk een nieuwe zwemmer onder hun hoede om ze zo kennis te laten maken met het koude water. Naar keuze kon er gedipt of gezwommen worden.

Elke keer valt het me weer op hoe open de openwater zwemmers in het algemeen en de ijszwemmers in het bijzonder zijn om nieuwe zwemmers te verwelkomen.
Sommige begeleiders hadden op eigen initiatief lauwwarm water mee genomen om handen en voeten van hun introducee sneller opgewarmd te krijgen. Hulde!

Na afloop was er warme chocomelk met slagroom en heerlijke cake. Hiervoor werd een kleine bijdrage gevraagd voor het goede doel Stichting Hartekind. Susan en Francien wisten door hun enthousiasme en inzet een mooi bedrag op te halen.

Wil jij nog een bijdrage leveren aan het doel van Suzan en Francien bij hun Hartekind Polar Bear Challenge ??

Als toegift werd door Jan Verbrugge van Tzoejan – Breda op het strand een Tai Chi workshop gegeven. Waarna iedereen verkwikt en opgewarmd op huis aan kon.

Binnenkort staat de eerste echte ijszwemwedstrijd op de agenda.
Op 11 en 12 december 2021 wordt er in de Amstel een wedstrijd georganiseerd.
Hieraan gaan diverse zwemmers van de ijszwemmers Galder meedoen.
De trainingen hiervoor vinden plaats op de zondag om 10:30 uur bij de Galderse Meren op het strand bij P3.
Een zwemboei is verplicht op de trainingen en deelname ten aller tijden op eigen risico.

× Hoe kan ik je helpen?