Open water borstcrawl cursus

Jaarlijks organiseren wij in de Galderse Meren een borstcrawl cursus op verschillende nivo’s.

Niet iedereen vind een zwembad fijn om in te zwemmen. De chloor lucht, teveel mensen in een baan, een uur lang saai de tegels op de bodem tellen (weinig afwisseling)
Wellicht ben je begonnen met dippen tijdens het ijszwemmen en vind je het tijd worden wat borstcrawl te proberen.

Of je zwemt al aardig borstcrawl in het zwembad maar wil nu een triatlon of openwater zwemwedstrijd gaan doen.
In al deze gevallen is onze borstcrawl cursus iets voor jou.

Toen door corona de zwembaden dicht gingen zaten zwemmers en trainers met hun handen in het haar. Immers er kon niet gezwommen worden. In mei 2021 hebben we besloten om de reguliere borstcrawlcursus te verplaatsen naar de Galderse Meren bij Breda.
Met een water temperatuur van net boven de 16 graden lieten we deelnemers zelf de keuze tussen met of zonder wetsuit het water in.
En de reacties waren zo positief dat we besloten hebben om deze cursus jaarlijks in het voorjaar te herhalen.

Tijdens de cursus is het in overleg, mogelijk om af en toe een les in een andere groep mee te doen. Zo kan het voor iemand uit de gevorderden groep interessant zijn om de les over onder water fase mee te doen bij de beginners.

Lesdagen

Locatie

Cursusdata

Vereisten

Benodigdheden

Kosten

We geven de cursus dit jaar op 4 niveaus:

  • Basis. Je kunt nog geen 25 meter borstcrawl.
  • Basis Plus: Je kunt wel borstcrawl, maar wil graag techniek bijleren. (bijvoorbeeld de oude S beweging afleren). 70% techniek, 30% zwemtraining
  • Gevorderden. Je kunt makkelijk borstcrawl 200 meter tot 1000m volhouden, maar je tempo is lager dan 21 minuten per kilometer. 40% techniek, 60% zwemtraining
  • Gevorderd Plus. Je zwemt een kilometer rond de 20 -21 minuten of sneller. Je wilt graag nog sneller gaan zwemmen door verbetering van techniek en gerichte trainingsopdrachten.
× Hoe kan ik je helpen?