Van “Noodzaak” naar Liefde

De eerste trainingen waren koud, vermoeiend maar leerzaam, twee boeien in het water, één om je middel, een wetsuit en een badmuts. De verschillen qua niveau waren er wel maar ook dat was geen probleem. Navigeren in troebel water, geen tegeltjes die het einde van het bad markeerde, het eindenbeginpunt was een boei. Leren starten, in elkaars stroom zwemmen, keren om de boei, snelheid maken en meters. De Galderse Meren lenen zich daar uitstekend voor, gezien de corona maatregelen waren de zwembaden nog gesloten. Dus in zelfgemaakte golven zwemmen was er deze cursus niet bij. De ochtendtrainingen vlogen voorbij en na de laatste les werd er door een aantal deelnemers besloten om op bepaalde dagen samen te blijven zwemmen. Op woensdag en op zaterdag, later kwam daar de maandag nog bij.


Op 19 juli was er een Challenge georganiseerd door Karin, 2,2 kilometer was niet echt meer een probleem. Maar wat zouden vier kilometer met ons doen? Besloten om het aan te gaan, de drempel was laag en de omstandigheden goed. Uiteindelijk twee rondjes van 2200 meter; toch net iets verder maar goed te doen. Blijven trainen.

Ondertussen gaf Karin trainingen aan Wendy. Zij gaat het IJsselmeer solo over zwemmen en in estafette Het Kanaal. Dat zijn nog eens uitdagingen.Maar er waren die weken ook prestatietochten georganiseerd door Zwemmen langs Walcheren. De zee is toch net iets anders dan Het Galderse Meer. Meer kilometers, meer golven, meer zout, meer alles anders dan de techniek en het vertrouwen. Stroming heb je mee; “Je kunt het“ …waren de woorden van Karin.Zo gezegd, zo gedaan. Daar waar de eerste zeetocht iets was om tegenop te kijken, is het nu een tocht om naar uit te kijken. Eerst wat onwennig, spannend maar eenmaal terug op de kust ontwapenend, bevrijdend, overwinnend en smakend naar meer ( behalve de hoeveelheid zout). De volgende tochten diende zich aan en de inschrijvingen waren snel geregeld.

De Noodzaak van het zwemmen voor een triatlon, een swimrun, of gewoon voor de conditie is een Liefde geworden voor het nog meer zwemmen, langere afstanden. Geïnspireerd door Karin en Wendy is het plan gerezen om het IJsselmeer in estafette of solo over te zwemmen. De bikkeltraining worden wat zwaarder is beloofd, meer conditie, meer techniek, meer afstand, meer vermoeidheid, meer voldoening, meer en veel meer zwemmen, binnen, buiten, zoet-, brak-, zout water. ( en zweet)Een mooi clubje, met koffie en koek en de liefde voor het open water zwemmen, dit alles onder de bezielende en enthousiaste leiding van Karin natuurlijk.

Veel geleerd in vier cursusdagen, maar bovenal veel vertrouwen in het open water zwemmen
gekregen.

× Hoe kan ik je helpen?